top of page

Diep

Ben je al wat meer ervaren en wil je graag dieper? Of wil je graag naar wrakken die nu eenmaal dieper liggen dan je nu mag duiken? Of ben je gewoon benieuwd hoe het voelt als je op die dieptes duikt?

Diep duiken is niet voor beginners en een goede controle van je drijfvermogen is een vereiste. Een ongecontroleerde opstijging willen we ten alle tijden vermijden. Je duikmateriaal moet netjes onderhouden zijn zodat het niet vastloopt of kapot gaat wanneer het onder grotere druk moet presteren. Net zoals jij, hoe dieper je gaat hoe zwaarder het gas wordt om te ademen.

 

Tijdens de diep cursus mag er enkel gedoken worden met lucht of een lichte nitrox mix. Dit zijn gassen waar je van op diepte een narcose effect krijgt. Iedereen reageert er anders op en het is het beste om dit mee te maken met iemand die er al beter aan gewend is en dus meer zicht heeft over de situatie.

Om de curcus te mogen beginnen moet je al je advanced curcus gedaan hebben. En recentelijk hebben gedoken. Het beste is om samen is aan tafel te zitten of via een Zoom meeting alles door te spreken.

De aantal duikplekken waar je diep genoeg kan gaan zijn ook al beperkter en vaak verder rijden.

De put van ekeren waar ik het meeste les geef, is bijvoorbeeld niet diep genoeg. Een eerste duik om opstijgingen te oefenen kan eventueel wel.

bottom of page