top of page

Open water

Je hebt voor de eerste keer gedoken op vakantie en het smaakt naar meer. Of je hebt een kennis of familielid die graag met je wilt gaan duiken. De reden maakt niet, maar ik kan jou met mijn uitgebreide ervaring helpen bij het behalen van je open water brevet.

Het open water lessenpakket bevat theorie, zwembadlessen en duiken in het 'open' water.

De theorie kan gegeven worden in een klaslokaal of online via de PC of tablet.

In de hoofdstukken leer je over verschillende soorten duikmateriaal, duikoefeningen, hoe duikers communiceren en nog veel meer.

Tijdens de zwembadlessen ben je in een veilige omgeving om zo de beginselen van het duiken te leren. Simpele dingen zoals het juist afstellen van duikmateriaal, maar ook moeilijkere dingen zoals wanneer je water in je neus krijgt onderwater en het perfectioneren van het neutrale drijfvermogen.

Wanneer dit alles goed verloopt dan plannen we onze eerste 'echte' duiken samen. Hier komen theorie en oefeningen van het zwembad samen in een nader te kiezen duiklocatie. Dit kunnen zoete meren of zoute kanalen zijn. Uiteraard zullen dit de makkelijkste locaties mogelijk zijn zodat je langzaam je ervaring kan opbouwen tot een volwaardige duiker.

Hoe lang een cursus duurt hangt van de planning af, maar ook of de oefeningen goed gaan. Bij mij verdien je je brevet en zo zal het ook voelen. Het uiteindelijke doel is om een goede duiker te zijn! Het kan dus zijn dat we meer dan de 4 minimale duiken nodig hebben om aan de eisen van het brevet te voldoen.

Ik ben voltijds duikinstructeur geweest in Indonesië voor meer dan 4 jaar en heb talloze studenten opgeleid van volledige beginner tot en met professionele assistenten. Ik heb ook ervaring met lesgeven in het koude Europa en weet maar al te goed hoe het is om in 'onze' wateren opgeleid te worden tot duiker!

Met deze korte uitleg probeer ik een beetje duidelijkheid te creëren. Details zoals maximaal toegestane dieptes en prijzen bespreek ik liever in persoon of via Zoom om op die manier een beter gepast programma aan te bieden.

Alles inbegrepen zonder bijkomende kosten is €599

bottom of page